Produkty marki BAKERMANN to wyjątkowe wyroby stworzone dla profesjonalistów jak i użytkowników domowych, z myślą o długoletnim użytkowaniu. Wykonane są w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, zapewniającej bezpieczny i zdrowy wypiek. Na formy szczelne BAKERMANN dajemy Państwu aż 25 lat gwarancji!
Jesteśmy w 100% polską firmą, produkującą wyłącznie w Polsce. Bezpieczeństwo produktów BAKERMANN potwierdzone jest atestem Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny wydanym przez Zakład Bezpieczeństwa Żywności.
Domowe wypieki powstające w formach BAKERMANN to niepowtarzalny smak i pewność doskonałych rezultatów za każdym razem.
Dodatkowe informacje:
-
użyta stal: stal nierdzewna kwasoodporna do kontaktu z żywnością, AISI 304 (inne oznaczenia tej stali: 1.4301, 0H18N9)
-
grubość użytej stali: stal o optymalnej grubości do wypieku ciast, chleba czy mięs – 0,8 mm, dzięki optymalnej grubości zapewnia powtarzalny wypiek,
- równomiernie rozprowadza temperaturę,
- jest wyjątkowo trwała, nie rdzewieje,
- nie posiada dodatkowych powłok, które mogłyby przedostać się do żywności, nie wchodzi w reakcję chemiczną z wypiekanymi produktami, nie wpływa na smak i zapach potraw,
-
technologia wykonania: gięcie, spawanie, wykonane ręcznie, zapewnia estetyczne wykończenie,
- nadaje się zarówno do produktów płynnych, jak i stałych, nie posiada ostrych krawędzi,
- nadaje się do mycia w zmywarkach zarówno domowych jak i przemysłowych,
- jest wysoce odporna na uszkodzenia mechaniczne powstałe na skutek uderzenia czy upadku,
-
przy pakowaniu używamy materiałów podlegającym recyklingowi, równocześnie minimalizujemy użycie folii i plastiku w procesie wysyłki,
-
ze względu na ręczne wykonanie naszych produktów, mogą one posiadać na powierzchni drobne rysy produkcyjne, które w żaden sposób nie wpływają na ich wartość użytkową,
- dzięki dedykowanym akcesoriom, posiada możliwość zastosowania systemu regulacji długości wypiekowej - JEDNA FORMA – WIELE MOŻLIWOŚCI.
Jedyny na rynku, innowacyjny system regulacji długości wypiekowej naszego autorstwa. Dzięki niemu jedna forma uzyskuje wiele możliwości. Słuchając sugestii naszych użytkowników, wychodząc naprzeciw ich potrzebom, stworzyliśmy dedykowane regulacje i blokady regulacji długości wypiekowej.
Seria szczelnych form nierdzewnych kwasoodpornych BAKERMANN to klasyczne blachy do pieczenia i keksówki, wykonane w sposób tradycyjny, w wersji prostokątnej ze skosem, w pełni szczelne (spawane). Są to formy uniwersalne - idealnie nadają się do pieczenia chlebów (w szczególności chlebów na zakwasie), ciast, dań, pasztetów, mięs oraz wszelakich innych produktów.
Materiał z jakiego produkowane są formy szczelne BAKERMANN nie wpływa na smak i zapach wypiekanych w nich produktów, dlatego też wypieki w nich wykonane zawsze charakteryzują się idealnym smakiem i aromatem. Nasze formy nie przebarwiają brzegów ciast, ponieważ stal nierdzewna kwasoodporna nie wchodzi w reakcję z substancjami kwaśnymi zawartymi w składnikach ciast, owocach, serach, galaretkach oraz masach.
Formy szczelne dostępne są w wielu wariantach i różnych wysokościach - każdy znajdzie produkt idealny do własnych potrzeb.
Produkty marki BAKERMANN to wyjątkowe wyroby stworzone dla profesjonalistów, jak i użytkowników domowych, z myślą o długoletnim użytkowaniu. Wykonane są w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, zapewniającej bezpieczny i zdrowy wypiek.
Na formy szczelne BAKERMANN dajemy Państwu aż 25 lat gwarancji!
Bezpieczeństwo produktów BAKERMANN potwierdzone jest atestem Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny, wydanym przez Zakład Bezpieczeństwa Żywności.
We wszystkich formach szczelnych można stosować dodatkowe akcesoria naszego autorskiego systemu regulacji długości wypiekowej „BAKERMANN – jedna forma – wiele rozmiarów”. Akcesoria te (regulacje długości wypiekowej i blokady regulacji) pozwalają na wypiek w formie krótszych chlebów i ciast, lub nawet dwóch wypieków jedocześnie. Po zastosowaniu dodatkowych akcesoriów, z szczelnej formy BAKERMANN mogą Państwo zrobić formę regulowaną, lub dzieloną na każdą ilość ciasta! Wymiary formy nie będą już Państwa ograniczać. Zachęcamy do zapoznania się z tym rewolucyjnym rozwiązaniem - więcej informacji znajdą Państwo w zakładce „Poznaj nasz system regulacji”.
Podsumowanie informacji o formie szczelnej BAKERMANN:
- bezpieczeństwo dla zdrowia potwierdzone atestem PZH,
- stworzona do zdrowego wypieku chlebów, ciast, mięs, dań i innych produktów,
- nie posiada dodatkowych powłok, które mogłyby przedostać się do żywności,
- umożliwia wypiek krótszych ciast i chlebów, lub nawet dwóch wypieków równocześnie (po zastosowaniu dodatkowych akcesoriów),
- można w niej kroić nożem (uwaga - nie używać noży z ostrym szpicem),
- nie wchodzi w reakcję chemiczną z wypiekanymi produktami,
- materiał formy nie wpływa na smak i zapach wypiekanych w niej produktów,
- nie przebarwia brzegów ciast,
- nadaje się zarówno do produktów płynnych, jak i stałych,
- można w niej przechowywać ciasta i dania (nie przejdą metalicznym posmakiem),
- nadaje się do mycia w zmywarkach zarówno domowych jak i przemysłowych,
- jest odporna na temperatury do 300℃,
- równomiernie rozprowadza temperaturę,
- wykonana jest ze skosem (rozszerza się ku górze), co ułatwia wyjmowanie wypieków,
- wykonana w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej,
- jest wyjątkowo trwała,
- nie rdzewieje,
- dzięki optymalnej grubości zapewnia powtarzalny wypiek,
- nie posiada ostrych krawędzi,
- jest wysoce odporna na uszkodzenia mechaniczne powstałe na skutek uderzenia czy upadku,
- produkt przyjazny dla środowiska, z bardzo długim cyklem żywotności, pozostawiający po sobie minimalny ślad energetyczny,
- materiał z jakiego wykonany jest produkt, jest w całości odzyskiwany w procesie recyklingu.
Materiał z jakiego produkowane są formy otwierane BAKERMANN nie wpływa na smak i zapach wypiekanych w nich produktów, dlatego też wypieki w nich wykonane zawsze charakteryzują się idealnym smakiem i aromatem. Nasze formy nie przebarwiają brzegów ciast, ponieważ stal nierdzewna kwasoodporna nie wchodzi w reakcję z substancjami kwaśnymi zawartymi w składnikach ciast, owocach, serach, galaretkach oraz masach.
Idealnie nadają się do wypieku wszelkiego rodzaju ciast, chlebów, pizzy, bułek, drożdżówek.
Dzięki otwieranym bokom ciasto po upieczeniu można zsunąć na deskę do studzenia zwalniając formę do następnych wypieków, lub pokroić ciasto w formie nożem (w naszych formach można kroić nożem), po czym podebrać porcję wygodnie szpatułką z poziomu dna blachy.
Wysokość formy to aż 7 cm, co sprawia, że jest ona formą uniwersalną do wielu rodzaju wypieków. Sprawdzi się zarówno w pieczeniu niskich spodów (które można bezpiecznie zsunąć bezpośrednio z formy na deskę do studzenia, nie łamiąc ich tak jak podczas "fikołkowania") jak i wysokich ciast (np. drożdżowych), czy dużych chlebów.
Produkty marki BAKERMANN to wyjątkowe wyroby stworzone dla profesjonalistów jak i użytkowników domowych, z myślą o długoletnim użytkowaniu. Wykonane są w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, zapewniającej bezpieczny i zdrowy wypiek.
Na formy otwierane BAKERMANN dajemy Państwu aż 10 lat gwarancji!
Bezpieczeństwo produktów BAKERMANN potwierdzone jest atestem Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny, wydanym przez Zakład Bezpieczeństwa Żywności.
We wszystkich formach otwieranych można stosować dodatkowe akcesoria naszego autorskiego systemu regulacji długości wypiekowej „BAKERMANN – jedna forma – wiele rozmiarów”. Akcesoria te (regulacje długości wypiekowej i blokady regulacji) pozwalają na wypiek w formie krótszych chlebów i ciast, lub nawet dwóch wypieków jedocześnie. Po zastosowaniu dodatkowych akcesoriów, z otwieranej formy BAKERMANN mogą Państwo zrobić formę regulowaną, lub dzieloną na każdą ilość ciasta! Wymiary formy nie będą już Państwa ograniczać. Zachęcamy do zapoznania się z tym rewolucyjnym rozwiązaniem - więcej informacji znajdą Państwo w zakładce „Poznaj nasz system regulacji”.
Podsumowanie informacji o formie otwieranej BAKERMANN:
- bezpieczeństwo dla zdrowia potwierdzone atestem PZH,
- stworzona do zdrowego wypieku ciast, chlebów oraz innych wypieków,
- bardzo prosta w obsłudze,
- odpinane boki umożliwiają wyciągniecie pierwszego kawałka ciasta bez jego uszkodzenia,
- boki po założeniu są stale związane z formą (nie wypadają),
- łatwe przenoszenie w rękawicach kuchennych dzięki wyprofilowanym uchwytom,
- nie posiada dodatkowych powłok, które mogłyby przedostać się do żywności,
- umożliwia wypiek krótszych ciast i chlebów, lub nawet dwóch wypieków równocześnie (po zastosowaniu dodatkowych akcesoriów),
- można w niej kroić nożem (uwaga - nie używać noży z ostrym szpicem),
- nie wchodzi w reakcję chemiczną z wypiekanymi produktami,
- nie przebarwia brzegów ciast,
- materiał formy nie wpływa na smak i zapach wypiekanych w niej produktów,
- można w niej przechowywać ciasta (nie przejdą metalicznym posmakiem),
- nadaje się do mycia w zmywarkach zarówno domowych jak i przemysłowych,
- jest odporna na temperatury do 300℃,
- równomiernie rozprowadza temperaturę,
- wykonana bez skosu w wersji cukierniczej (każdy kawałek ciasta jest prostokątny),
- wykonana w całości ze jakości stali nierdzewnej kwasoodpornej,
- jest wyjątkowo trwała,
- nie rdzewieje,
- dzięki optymalnej grubości zapewnia powtarzalny wypiek,
- nie posiada ostrych krawędzi,
- jest wysoce odporna na uszkodzenia mechaniczne powstałe na skutek uderzenia czy upadku,
- produkt przyjazny dla środowiska, z bardzo długim cyklem żywotności, pozostawiający po sobie minimalny ślad energetyczny,
- materiał z jakiego wykonany jest produkt, jest w całości odzyskiwany w procesie recyklingu.
Tortownice nierdzewne kwasoodporne BAKERMANN to pierwsze na rynku tortownice wykonane w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej. Idealne sprawdzą się w profesjonalnych pracowniach cukierniczych podczas pracy ciągłej, jak i w domowej kuchni. Tortownice BAKERMANN to jedne z nielicznych tortownic na świecie mogące sprostać wysokim wymaganiom jakości i trwałości stawianym przez zawodowych cukierników.
Materiał z jakiego produkowane są nasze tortownice nie wpływa na smak i zapach wypiekanych w nich produktów, dlatego też wykonane w nich wypieki zawsze charakteryzują się idealnym smakiem i aromatem. Nasze formy nie przebarwiają brzegów ciast, ponieważ stal nierdzewna kwasoodporna nie wchodzi w reakcję z substancjami kwaśnymi zawartymi w składnikach ciast, owocach, serach, galaretkach oraz masach.
Idealnie nadają się do wypieku wszelkiego rodzaju ciast, tortów, tart, chlebów, pizzy, bułek, drożdżówek i wielu innych wypieków.
Dzięki zdejmowanemu rantowi i specjalnej budowie dna tortownicy ciasto po upieczeniu można zsunąć na deskę do studzenia zwalniając tortownicę do następnych wypieków, lub po prostu pokroić ciasto w tortownicy nożem (w naszych tortownicach można używać noża) po czym podebrać porcję ciasta wygodnie szpatułką z poziomu dna tortownicy.
Produkty marki BAKERMANN to wyjątkowe wyroby stworzone dla profesjonalistów jak i użytkowników domowych, z myślą o długoletnim użytkowaniu. Wykonane są w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, zapewniającej bezpieczny i zdrowy wypiek.
Na tortownice BAKERMANN dajemy Państwu aż 10 lat gwarancji!
Bezpieczeństwo produktów BAKERMANN potwierdzone jest atestem Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny, wydanym przez Zakład Bezpieczeństwa Żywności.
Podsumowanie informacji o tortownicy BAKERMANN:
• bezpieczeństwo dla zdrowia potwierdzone atestem PZH,
• stworzona do zdrowego wypieku ciast, chlebów oraz innych wypieków,
• bardzo prosta w obsłudze,
• odpinany rant,
• specjalnie wyprofilowane dno tortownicy ułatwiające podbieranie ciasta,
• nie posiada dodatkowych powłok, które mogłyby przedostać się do żywności,
• można w niej kroić nożem (uwaga - nie używać noży z ostrym szpicem),
• można w niej przechowywać ciasta (nie przejdą metalicznym posmakiem),
• nie wchodzi w reakcję chemiczną z wypiekanymi produktami,
• materiał tortownicy nie wpływa na smak i zapach wypiekanych w niej produktów,
• nie przebarwia brzegów ciast,
• nadaje się do mycia w zmywarkach zarówno domowych jak i przemysłowych,
• jest odporna na temperatury do 300℃,
• równomiernie rozprowadza temperaturę,
• wykonana w całości ze jakości stali nierdzewnej kwasoodpornej,
• jest wyjątkowo trwała,
• nie rdzewieje,
• dzięki optymalnej grubości zapewnia powtarzalny wypiek,
• nie posiada ostrych krawędzi,
• jest wysoce odporna na uszkodzenia mechaniczne powstałe na skutek uderzenia czy upadku,
• produkt przyjazny dla środowiska, z bardzo długim cyklem żywotności, pozostawiający po sobie minimalny ślad energetyczny,
• materiał z jakiego wykonany jest produkt, jest w całości odzyskiwany w procesie recyklingu.
Dedykowana regulacja długości wypiekowej BAKERMANN to przesuwna przegroda, wykonana w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, pozwalająca na pieczenie w formie szczelnej wypieków o różnej długości.
Stosowana jest w formach szczelnych BAKERMANN o stałej szerokości i wysokości (np. regulacja dedykowana o kodzie RFNK 18x6,5 pasuje do wszystkich form szczelnych BAKERMANN o szerokości 18 cm i wysokości 6,5 cm, niezależnie od ich długości).
Regulacja dedykowana wykonana jest jako jeden element.
Przesuwając regulację wzdłuż formy możesz dowolnie skracać długość wypiekową formy.
Mając jedną formę, dzięki zastosowaniu regulacji możesz wykonać w niej wypieki o różnych długościach, niezależnie od ilości ciasta.
Wymiary formy nie będą już Cię ograniczać!
Ty decydujesz o wielkości wypieku!
Przy zastosowaniu dwóch regulacji, uzyskujemy możliwość wypieku w jednej formie dwóch różnych ciast jednocześnie.
Regulacja jest elementem jedynego na rynku, innowacyjnego systemu regulacji długości wypiekowej naszego autorstwa „BAKERMANN - jedna forma – wiele rozmiarów”.
Więcej informacji o systemie regulacji znajdą Państwo w zakładce „poznaj nasz system regulacji”.
Do blokowania regulacji w danym położeniu konieczne jest zakupienie blokad regulacji, odpowiednich do wysokości posiadanej formy.
Na regulacje dedykowane BAKERMANN dajemy Państwu aż 10 lat gwarancji!
Materiał z jakiego produkowane są regulacje BAKERMANN nie wpływa na smak i zapach wypiekanych w nich produktów, dlatego też wykonane w naszych formach wypieki zawsze charakteryzują się idealnym smakiem i aromatem. Nasze regulacje nie przebarwiają brzegów ciast, ponieważ stal nierdzewna kwasoodporna nie wchodzi w reakcję z substancjami kwaśnymi zawartymi w składnikach ciast, owocach, serach, galaretkach oraz masach.
Produkty marki BAKERMANN to wyjątkowe wyroby stworzone dla profesjonalistów jak i użytkowników domowych, z myślą o długoletnim użytkowaniu. Wykonane są w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, zapewniającej bezpieczny i zdrowy wypiek.
Bezpieczeństwo produktów BAKERMANN potwierdzone jest atestem Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny, wydanym przez Zakład Bezpieczeństwa Żywności.
W kilku słowach o blokadach regulacji BAKERMANN:
- numer blokady odnosi się do wysokości formy, w której ma ona zastosowanie (np. blokady regulacji 6,5 pasują do wszystkich forem BAKERMANN o wysokości 6,5 cm),
- skutecznie blokuje i utrzymuje regulację w pożądanym miejscu,
- jest prosta w zakładaniu i zdejmowaniu nawet w rękawicach kuchennych,
- nadaje się do mycia w zmywarkach zarówno domowych jak i przemysłowych,
- jest wyjątkowo trwała,
- nie posiada dodatkowych powłok, które mogłyby przedostać się do żywności,
- nie rdzewieje,
- nie posiada ostrych krawędzi,
- jest wysoce odporna na uszkodzenia mechaniczne powstałe na skutek uderzenia czy upadku,
- produkt przyjazny dla środowiska, z bardzo długim cyklem żywotności, pozostawiający po sobie minimalny ślad energetyczny,
- materiał z jakiego wykonany jest produkt, jest w całości odzyskiwany w procesie recyklingu.
Uniwersalna regulacja długości wypiekowej BAKERMANN to przesuwna przegroda, wykonana w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, pozwalająca na pieczenie w formie wypieków o różnej długości.
Regulacja składa się z dwóch rozsuwanych elementów – jej budowa pozwala na używanie jej w formach o różnej szerokości. Stosowana jest w formach szczelnych BAKERMANN o szerokości i wysokości określonej w jej nazwie (np. regulacja uniwersalna o kodzie RFNKU 18-30x6,5 pasuje do wszystkich form szczelnych BAKERMANN o szerokości od 18 do 30 cm i wysokości 6,5 cm, niezależnie od ich długości).
Przesuwając regulację wzdłuż formy możesz dowolnie skracać długość wypiekową formy.
Mając jedną formę, dzięki zastosowaniu regulacji możesz wykonać w niej wypieki o różnych długościach, niezależnie od ilości ciasta.
Wymiary formy nie będą już Cię ograniczać! Ty decydujesz o wielkości wypieku!
Przy zastosowaniu dwóch regulacji, uzyskujemy możliwość wypieku w jednej formie dwóch różnych ciast jednocześnie.
Regulacja jest elementem jedynego na rynku, innowacyjnego systemu regulacji długości wypiekowej naszego autorstwa „BAKERMANN - jedna forma – wiele rozmiarów”.
Więcej informacji o systemie regulacji znajdą Państwo w zakładce „poznaj nasz system regulacji”.
Do blokowania regulacji w danym położeniu konieczne jest zakupienie blokad regulacji, odpowiednich do wysokości posiadanej formy.
Na regulacje uniwersalne BAKERMANN dajemy Państwu aż 10 lat gwarancji!
Materiał z jakiego produkowane są regulacje BAKERMANN nie wpływa na smak i zapach wypiekanych w nich produktów, dlatego też wykonane w naszych formach wypieki zawsze charakteryzują się idealnym smakiem i aromatem. Nasze regulacje nie przebarwiają brzegów ciast, ponieważ stal nierdzewna kwasoodporna nie wchodzi w reakcję z substancjami kwaśnymi zawartymi w składnikach ciast, owocach, serach, galaretkach oraz masach.
Produkty marki BAKERMANN to wyjątkowe wyroby stworzone dla profesjonalistów jak i użytkowników domowych, z myślą o długoletnim użytkowaniu. Wykonane są w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, zapewniającej bezpieczny i zdrowy wypiek.
Bezpieczeństwo produktów BAKERMANN potwierdzone jest atestem Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny, wydanym przez Zakład Bezpieczeństwa Żywności.
Podsumowanie informacji o regulacji uniwersalnej BAKERMANN:
- wykonana jest z dwóch rozsuwanych elementów – dzięki temu dostosowuje się do szerokości różnych form,
- pasuje do wszystkich form BAKERMANN o szerokości i wysokości określonych w jej nazwie, niezależnie od ich długości,
- jedna regulacja uniwersalna zastępuje kilka rozmiarów regulacji dedykowanych,
- pozwala na płynną zmianę długości wypiekowej formy,
- po zastosowaniu dwóch regulacji można w jednej formie piec 2 ciasta równocześnie,
- dzięki zastosowaniu regulacji jedna forma zastępuje kilka innych form,
- bezpieczeństwo potwierdzone atestem PZH,
- nie posiada dodatkowych powłok, które mogłyby przedostać się do żywności,
- nie wchodzi w reakcję chemiczną z wypiekanymi produktami,
- nadaje się do mycia w zmywarkach zarówno domowych jak i przemysłowych,
- nie wpływa na smak i zapach potraw,
- nie pozostawia „metalicznego” posmaku,
- wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej, kwasoodpornej,
- jest wyjątkowo trwała,
- nie rdzewieje,
- nie posiada ostrych krawędzi,
- jest wysoce odporna na uszkodzenia mechaniczne powstałe na skutek uderzenia czy upadku,
- produkt przyjazny dla środowiska, z bardzo długim cyklem żywotności, pozostawiający po sobie minimalny ślad energetyczny,
- materiał z jakiego wykonany jest produkt, jest w całości odzyskiwany w procesie recyklingu
Blokady regulacji to specjalnie wyprofilowane, płaskie, sprężyste blaszki, przeznaczone do blokowania regulacji długości wypiekowej w danym położeniu (zapobiegają przesuwaniu się regulacji długości wypiekowej pod naporem ciasta). Jest to element jedynego na rynku, innowacyjnego systemu regulacji długości wypiekowej naszego autorstwa „BAKERMANN - jedna forma – wiele rozmiarów”.
Więcej informacji o systemie regulacji znajdą Państwo w zakładce „poznaj nasz system regulacji”.
Dzięki specjalnie zaprojektowanemu kształtowi blokady można bardzo łatwo założyć na formę oraz wygodnie ściągnąć nawet w rękawicach kuchennych. Blokady zakładamy na krawędź formy blisko regulacji, jak na zdjęciach. Po założeniu blokady należy ją docisnąć z góry do usłyszenia charakterystycznego „klik”. Aby ściągnąć blokadę należy pociągnąć za „uszko” wystające poza formę w kierunku na zewnątrz formy.
W kilku słowach o blokadach regulacji BAKERMANN:
- numer blokady odnosi się do wysokości formy, w której ma ona zastosowanie (np. blokady regulacji 6,5 pasują do wszystkich forem BAKERMANN o wysokości 6,5 cm),
- skutecznie blokuje i utrzymuje regulację w pożądanym miejscu,
- jest prosta w zakładaniu i zdejmowaniu nawet w rękawicach kuchennych,
- nadaje się do mycia w zmywarkach zarówno domowych jak i przemysłowych,
- jest wyjątkowo trwała,
- nie posiada dodatkowych powłok, które mogłyby przedostać się do żywności,
- nie rdzewieje,
- nie posiada ostrych krawędzi,
- jest wysoce odporna na uszkodzenia mechaniczne powstałe na skutek uderzenia czy upadku,
- produkt przyjazny dla środowiska, z bardzo długim cyklem żywotności, pozostawiający po sobie minimalny ślad energetyczny,
- materiał z jakiego wykonany jest produkt, jest w całości odzyskiwany w procesie recyklingu.