
Dlaczego warto postawić na stal nierdzewną kwasoodporną?
Wybór formy do pieczenia ciast, chleba to nie tylko kwestia kształtu i rozmiaru. Coraz więcej osób zwraca uwagę na to, z czego formy są wykonane- i słusznie! Materiał ma wpływ nie tylko na jakość wypieku, ale też na bezpieczeństwo zdrowotne, trwałość i wygodę użytkowania.
Pamiętajmy - jesteśmy tym co jemy!
Można przygotować ciasto do wypieku z najlepszych bio składników, jaj od kur z eko hodowli, najlepszych naturalnych ziaren, swojego zakwasu … a potem upiec go w ocynkowanej foremce – tylko czy taki wypiek będzie dla nas zdrowy jeżeli podczas wypieku nasze zdrowe ciasto zostanie zatrute cynkiem? W tym artykule przyjrzymy się, jaki materiał sprawdzi się najlepiej – oraz dlaczego stal nierdzewna kwasoodporna to najlepszy wybór gwarantujący zdrowy wypiek – wybór nie tylko dla profesjonalistów ale przede wszystkim dla pasjonatów domowych wypieków!