TORTOWNICA WYSOKA 15 cm Ø28

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena brutto: 370,00 zł

Cena regularna:

370.00
Cena netto: 300,81 zł

Cena regularna:

ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Tortownice wysokie nierdzewne kwasoodporne BAKERMANN to pierwsze na rynku tortownice wysokie wykonane w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej.

Idealne sprawdzą się w profesjonalnych pracowniach cukierniczych podczas pracy ciągłej, jak i w domowej kuchni. Tortownice BAKERMANN to jedne z nielicznych tortownic na świecie mogące sprostać wysokim wymaganiom jakości i trwałości stawianym przez zawodowych cukierników.

Nasze tortownice wysokie idealnie nadają się do pieczenia wszelkiego rodzaju wysokich ciast i biszkoptów ale także standardowych wypieków.

 

Tortownice wysokie łącza ze sobą zalety rantów cukierniczych i tortownic otwieranych:

- odpowiednia wysokość - możemy upiec w nich ciasto/biszkopt dowolnej wysokości,

- stała średnica - zapewnia powtarzalność wypieku,

- rozpinany, zdejmowany rant - umożliwia  łatwe wyjęcie wypieku, 

- wyjmowane dno - wypiek trzyma zawsze owalny kształt (nie występuje efekt "jaja"), chroni przed wysuszaniem wypieku (uzyskujemy lepsze walory smakowe wyrobu),

- zwarta sztywna budowa - ułatwia podstawowe czynności takie jak  przenoszenie, wkładanie do piekarnika,  pieczenie, wyjmowanie z piekarnika, studzenie, przechowywanie w lodówce/chłodni,

- możliwość piętrowania - podczas schładzania można piętrować tortownice na sobie oszczędzając miejsce, można bezpiecznie przekładać je z miejsca na miejsce bez obawy o uszkodzenie ciasta.

- wielofunkcyjność - umożliwia bardzo wygodne złożenie gotowego ciasta wielowarstwowego/tortu bezpośrednio w tortownicy a następnie wygodne i bezpieczne przechowywanie go podczas schładzania.

- przenoszenie tortu na podkład po schłodzeniu - składając tort w tortownicy "od góry do dołu", po ściągnięciu rantu kładziemy na ciasto podkład, obracamy je "do góry nogami" (o 180 stopni), ściągamy z góry ciasta dno tortownicy i gotowe - możemy "tynkować" - unikamy tym samym ściskania gotowego wyrobu przed "tynkowaniem" podczas przenoszenia.

 

Tortownice BAKERMANN można stosować do wypieków tradycyjnych, bezcukrowych, bezglutenowych i vege – zaufało nam już tysiące firm i użytkowników indywidualnych – przekonaj się i ty do jakości BAKERMANN.

Tortownice BAKERMANN wykonane są w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, która podczas wypieku nie wchodzi w reakcję chemiczną nawet z wypiekanymi w niej produktami kwaśnymi (o PH poniżej 4,5), zasadowymi (o PH powyżej 8,5) oraz mocno słonych (powyżej 3,5% zawartości soli) - czyli podsumowując można w nich bezpiecznie wypiekać dosłownie każdy rodzaj ciast, pieczywa i produktu - są bezpieczne dla wypieków wszystkich rodzajów ciast (z owocami, galaretką, na zimno), chlebów (w tym chlebów robionych na zakwasie), bułek, drożdżówek i innych produktów.

Materiał z jakiego produkowane są nasze tortownice nie wpływa na smak i zapach wypiekanych w nich produktów, dlatego też wykonane w nich wypieki zawsze charakteryzują się idealnym smakiem i aromatem. Nasze formy nie przebarwiają brzegów ciast, ponieważ stal nierdzewna kwasoodporna nie wchodzi w reakcję z substancjami kwaśnymi zawartymi w składnikach ciast, owocach, serach, galaretkach oraz masach.

Tortownice BAKERMANN nie posiadają dodatkowych powłok (teflonowych, silikonowych, ceramicznych, innych), które łatwo ulegają uszkodzeniom. Dzięki temu w naszych tortownicach można piec bez papieru i równocześnie używać noża do odkrawania ciasta od brzegów – jest to szczególnie ważne przy pieczeniu ciast wspinających się takich jak biszkopt lub babka gdzie ciasto przyklejając się do boków podczas wypieku nie opada podczas studzenia tak jak w formie wyłożonej papierem do pieczenia (papier dajemy wówczas opcjonalnie jedynie na dno tortownicy i przytrzaskujemy go rantem).

Dzięki zdejmowanemu rantowi i specjalnej budowie dna tortownicy ciasto po upieczeniu można zsunąć na deskę do studzenia zwalniając tortownicę do następnych wypieków, lub po prostu pokroić ciasto w tortownicy nożem (w naszych tortownicach można używać noża) po czym podebrać porcję ciasta wygodnie szpatułką z poziomu dna tortownicy.

Produkty marki BAKERMANN to wyjątkowe wyroby stworzone dla profesjonalistów jak i użytkowników domowych, z myślą o długoletnim użytkowaniu. Wykonane są w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, zapewniającej bezpieczny i zdrowy wypiek.

Na tortownice BAKERMANN dajemy Państwu aż 10 lat gwarancji!

Bezpieczeństwo produktów BAKERMANN potwierdzone jest atestem Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny, wydanym przez Zakład Bezpieczeństwa Żywności.

 


 

Podsumowanie informacji o tortownicy wysokiej BAKERMANN:

• bezpieczeństwo dla zdrowia potwierdzone atestem PZH

• stworzona do zdrowego wypieku ciast, chlebów oraz innych wypieków

• łączy zalety rantów i zwykłych tortownic otwieranych

odpowiednia wysokość to uniwersalność i wszechstronność

• trzyma kształt wypieku - nie występuje efekt "jaja"

 niezrównana do wypieków tradycyjnych, bezcukrowych, bezglutenowych i vege

 gwarancja 10 lat

• bardzo prosta w obsłudze

• odpinany rant

• specjalnie wyprofilowane dno tortownicy ułatwiające podbieranie ciasta

• nie posiada dodatkowych powłok, które mogłyby przedostać się do żywności

• można w nich piec bez papieru (wówczas smarujemy samo dno formy lub dno i boki – w zależności od charakteru wypieku)

• w przypadku wypieku bardzo ciekłych ciast należy doszczelnić tortownice papierem (papier kładziemy na dno i przytrzaskujemy go rantem tortownicy)

• można w niej kroić nożem (uwaga - nie należy używać noży z ostrym szpicem)

• można w niej przechowywać ciasta (nie przejdą metalicznym posmakiem)

• nie wchodzi w reakcję chemiczną z wypiekanymi produktami

• materiał tortownicy nie wpływa na smak i zapach wypiekanych w niej produktów

• nie przebarwia brzegów ciast

• nadaje się do mycia w zmywarkach zarówno domowych jak i przemysłowych

• jest odporna na temperatury do 300

• równomiernie rozprowadza temperaturę

• wykonana w całości ze jakości stali nierdzewnej kwasoodpornej

• jest wyjątkowo trwała

• nie rdzewieje

• dzięki optymalnej grubości zapewnia powtarzalny wypiek

• nie posiada ostrych krawędzi

• jest wysoce odporna na uszkodzenia mechaniczne powstałe na skutek uderzenia czy upadku

• produkt przyjazny dla środowiska, z bardzo długim cyklem żywotności, pozostawiający po sobie minimalny ślad energetyczny

• materiał z jakiego wykonany jest produkt, jest w całości odzyskiwany w procesie recyklingu

 


 

Przy wyborze form otwieranych i tortownic należy pamiętać, że ze względu na swoją budowę (formy składające się z kilku części) nie są one do końca szczelne. Formy te idealnie nadają się do wypieków ciast i chlebów, ale nie zatrzymają wewnątrz cieczy o konsystencji wody.

Klikając jeden raz przycisk „do koszyka” dodają Państwo do swoich zakupów jedną tortownicę o wymiarze opisanym w danych technicznych. Widoczne na zdjęciach pozostałe tortownice mają za zadanie pokazać stopniowanie różnych rozmiarów tortownic i sposób ich przechowywania jedna w drugiej.

Ze względu na ręczne wykonanie naszych produktów, nowe formy i akcesoria, mogą posiadać na powierzchni drobne rysy produkcyjne, które w żaden sposób nie umniejszają wartości użytkowej gotowego wyrobu.

Dane techniczne

Kod produktu TNK 28x15
Marka BAKERMANN
Kod EAN 5903896899596
Wymiary - średnica wewnętrzna 28,5 cm
Wymiary - wysokość 15 cm
Odpinany rant tak
Max. temperatura pracy 300℃
Gwarancja 10 lat
Grubość blachy dno - 0,8 mm, rant – 0,5 mm
Rodzaj stali nierdzewna kwasoodporna AISI 304 (1.4301, 0H18N9)

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl