
TORTOWNICA WYSOKA 15 cm Ø28
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Tortownice wysokie nierdzewne kwasoodporne BAKERMANN to pierwsze na rynku tortownice wysokie wykonane w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej.
Idealne sprawdzą się w profesjonalnych pracowniach cukierniczych podczas pracy ciągłej, jak i w domowej kuchni. Tortownice BAKERMANN to jedne z nielicznych tortownic na świecie mogące sprostać wysokim wymaganiom jakości i trwałości stawianym przez zawodowych cukierników.
Nasze tortownice wysokie idealnie nadają się do pieczenia wszelkiego rodzaju wysokich ciast i biszkoptów ale także standardowych wypieków.
Tortownice wysokie łącza ze sobą zalety rantów cukierniczych i tortownic otwieranych:
- odpowiednia wysokość - możemy upiec w nich ciasto/biszkopt dowolnej wysokości,
- stała średnica - zapewnia powtarzalność wypieku,
- rozpinany, zdejmowany rant - umożliwia łatwe wyjęcie wypieku,
- wyjmowane dno - wypiek trzyma zawsze owalny kształt (nie występuje efekt "jaja"), chroni przed wysuszaniem wypieku (uzyskujemy lepsze walory smakowe wyrobu),
- zwarta sztywna budowa - ułatwia podstawowe czynności takie jak przenoszenie, wkładanie do piekarnika, pieczenie, wyjmowanie z piekarnika, studzenie, przechowywanie w lodówce/chłodni,
- możliwość piętrowania - podczas schładzania można piętrować tortownice na sobie oszczędzając miejsce, można bezpiecznie przekładać je z miejsca na miejsce bez obawy o uszkodzenie ciasta.
- wielofunkcyjność - umożliwia bardzo wygodne złożenie gotowego ciasta wielowarstwowego/tortu bezpośrednio w tortownicy a następnie wygodne i bezpieczne przechowywanie go podczas schładzania.
- przenoszenie tortu na podkład po schłodzeniu - składając tort w tortownicy "od góry do dołu", po ściągnięciu rantu kładziemy na ciasto podkład, obracamy je "do góry nogami" (o 180 stopni), ściągamy z góry ciasta dno tortownicy i gotowe - możemy "tynkować" - unikamy tym samym ściskania gotowego wyrobu przed "tynkowaniem" podczas przenoszenia.
Tortownice BAKERMANN można stosować do wypieków tradycyjnych, bezcukrowych, bezglutenowych i vege – zaufało nam już tysiące firm i użytkowników indywidualnych – przekonaj się i ty do jakości BAKERMANN.
Tortownice BAKERMANN wykonane są w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, która podczas wypieku nie wchodzi w reakcję chemiczną nawet z wypiekanymi w niej produktami kwaśnymi (o PH poniżej 4,5), zasadowymi (o PH powyżej 8,5) oraz mocno słonych (powyżej 3,5% zawartości soli) - czyli podsumowując można w nich bezpiecznie wypiekać dosłownie każdy rodzaj ciast, pieczywa i produktu - są bezpieczne dla wypieków wszystkich rodzajów ciast (z owocami, galaretką, na zimno), chlebów (w tym chlebów robionych na zakwasie), bułek, drożdżówek i innych produktów.
Materiał z jakiego produkowane są nasze tortownice nie wpływa na smak i zapach wypiekanych w nich produktów, dlatego też wykonane w nich wypieki zawsze charakteryzują się idealnym smakiem i aromatem. Nasze formy nie przebarwiają brzegów ciast, ponieważ stal nierdzewna kwasoodporna nie wchodzi w reakcję z substancjami kwaśnymi zawartymi w składnikach ciast, owocach, serach, galaretkach oraz masach.
Tortownice BAKERMANN nie posiadają dodatkowych powłok (teflonowych, silikonowych, ceramicznych, innych), które łatwo ulegają uszkodzeniom. Dzięki temu w naszych tortownicach można piec bez papieru i równocześnie używać noża do odkrawania ciasta od brzegów – jest to szczególnie ważne przy pieczeniu ciast wspinających się takich jak biszkopt lub babka gdzie ciasto przyklejając się do boków podczas wypieku nie opada podczas studzenia tak jak w formie wyłożonej papierem do pieczenia (papier dajemy wówczas opcjonalnie jedynie na dno tortownicy i przytrzaskujemy go rantem).
Dzięki zdejmowanemu rantowi i specjalnej budowie dna tortownicy ciasto po upieczeniu można zsunąć na deskę do studzenia zwalniając tortownicę do następnych wypieków, lub po prostu pokroić ciasto w tortownicy nożem (w naszych tortownicach można używać noża) po czym podebrać porcję ciasta wygodnie szpatułką z poziomu dna tortownicy.
Produkty marki BAKERMANN to wyjątkowe wyroby stworzone dla profesjonalistów jak i użytkowników domowych, z myślą o długoletnim użytkowaniu. Wykonane są w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, zapewniającej bezpieczny i zdrowy wypiek.
Na tortownice BAKERMANN dajemy Państwu aż 10 lat gwarancji!
Bezpieczeństwo produktów BAKERMANN potwierdzone jest atestem Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny, wydanym przez Zakład Bezpieczeństwa Żywności.
Podsumowanie informacji o tortownicy wysokiej BAKERMANN:
• bezpieczeństwo dla zdrowia potwierdzone atestem PZH
• stworzona do zdrowego wypieku ciast, chlebów oraz innych wypieków
• łączy zalety rantów i zwykłych tortownic otwieranych
• odpowiednia wysokość to uniwersalność i wszechstronność
• trzyma kształt wypieku - nie występuje efekt "jaja"
• niezrównana do wypieków tradycyjnych, bezcukrowych, bezglutenowych i vege
• gwarancja 10 lat
• bardzo prosta w obsłudze
• odpinany rant
• specjalnie wyprofilowane dno tortownicy ułatwiające podbieranie ciasta
• nie posiada dodatkowych powłok, które mogłyby przedostać się do żywności
• można w nich piec bez papieru (wówczas smarujemy samo dno formy lub dno i boki – w zależności od charakteru wypieku)
• w przypadku wypieku bardzo ciekłych ciast należy doszczelnić tortownice papierem (papier kładziemy na dno i przytrzaskujemy go rantem tortownicy)
• można w niej kroić nożem (uwaga - nie należy używać noży z ostrym szpicem)
• można w niej przechowywać ciasta (nie przejdą metalicznym posmakiem)
• nie wchodzi w reakcję chemiczną z wypiekanymi produktami
• materiał tortownicy nie wpływa na smak i zapach wypiekanych w niej produktów
• nie przebarwia brzegów ciast
• nadaje się do mycia w zmywarkach zarówno domowych jak i przemysłowych
• jest odporna na temperatury do 300℃
• równomiernie rozprowadza temperaturę
• wykonana w całości ze jakości stali nierdzewnej kwasoodpornej
• jest wyjątkowo trwała
• nie rdzewieje
• dzięki optymalnej grubości zapewnia powtarzalny wypiek
• nie posiada ostrych krawędzi
• jest wysoce odporna na uszkodzenia mechaniczne powstałe na skutek uderzenia czy upadku
• produkt przyjazny dla środowiska, z bardzo długim cyklem żywotności, pozostawiający po sobie minimalny ślad energetyczny
• materiał z jakiego wykonany jest produkt, jest w całości odzyskiwany w procesie recyklingu
Przy wyborze form otwieranych i tortownic należy pamiętać, że ze względu na swoją budowę (formy składające się z kilku części) nie są one do końca szczelne. Formy te idealnie nadają się do wypieków ciast i chlebów, ale nie zatrzymają wewnątrz cieczy o konsystencji wody.
Klikając jeden raz przycisk „do koszyka” dodają Państwo do swoich zakupów jedną tortownicę o wymiarze opisanym w danych technicznych. Widoczne na zdjęciach pozostałe tortownice mają za zadanie pokazać stopniowanie różnych rozmiarów tortownic i sposób ich przechowywania jedna w drugiej.
Ze względu na ręczne wykonanie naszych produktów, nowe formy i akcesoria, mogą posiadać na powierzchni drobne rysy produkcyjne, które w żaden sposób nie umniejszają wartości użytkowej gotowego wyrobu.
Dane techniczne
Kod produktu | TNK 28x15 |
Marka | BAKERMANN |
Kod EAN | 5903896899596 |
Wymiary - średnica wewnętrzna | 28,5 cm |
Wymiary - wysokość | 15 cm |
Odpinany rant | tak |
Max. temperatura pracy | 300℃ |
Gwarancja | 10 lat |
Grubość blachy | dno - 0,8 mm, rant – 0,5 mm |
Rodzaj stali | nierdzewna kwasoodporna AISI 304 (1.4301, 0H18N9) |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.