TORTOWNICA Ø26
Opis
Tortownice nierdzewne kwasoodporne BAKERMANN to pierwsze na rynku tortownice wykonane w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej. Idealne sprawdzą się w profesjonalnych pracowniach cukierniczych podczas pracy ciągłej, jak i w domowej kuchni. Tortownice BAKERMANN to jedne z nielicznych tortownic na świecie mogące sprostać wysokim wymaganiom jakości i trwałości stawianym przez zawodowych cukierników.
Nasze tortownice idealnie nadają się do pieczenia wszelkiego rodzaju ciast, tortów, tart, chlebów, pizzy, bułek, drożdżówek i wielu innych produktów.
Tortownice BAKERMANN można stosować do wypieków tradycyjnych, bezcukrowych, bezglutenowych i vege – zaufało nam już tysiące firm i użytkowników indywidualnych – przekonaj się i ty do jakości BAKERMANN.
Tortownice BAKERMANN wykonane są w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, która podczas wypieku nie wchodzi w reakcję chemiczną nawet z wypiekanymi w niej produktami kwaśnymi (o PH poniżej 4,5), zasadowymi (o PH powyżej 8,5) oraz mocno słonych (powyżej 3,5% zawartości soli) - czyli podsumowując można w nich bezpiecznie wypiekać dosłownie każdy rodzaj ciast, pieczywa i produktu - są bezpieczne dla wypieków wszystkich rodzajów ciast (z owocami, galaretką, na zimno), chlebów (w tym chlebów robionych na zakwasie), bułek, drożdżówek i innych produktów.
Materiał z jakiego produkowane są nasze tortownice nie wpływa na smak i zapach wypiekanych w nich produktów, dlatego też wykonane w nich wypieki zawsze charakteryzują się idealnym smakiem i aromatem. Nasze formy nie przebarwiają brzegów ciast, ponieważ stal nierdzewna kwasoodporna nie wchodzi w reakcję z substancjami kwaśnymi zawartymi w składnikach ciast, owocach, serach, galaretkach oraz masach.
Tortownice BAKERMANN nie posiadają dodatkowych powłok (teflonowych, silikonowych, ceramicznych, innych), które łatwo ulegają uszkodzeniom. Dzięki temu w naszych tortownicach można piec bez papieru i równocześnie używać noża do odkrawania ciasta od brzegów – jest to szczególnie ważne przy pieczeniu ciast wspinających się takich jak biszkopt lub babka gdzie ciasto przyklejając się do boków podczas wypieku nie opada podczas studzenia tak jak w formie wyłożonej papierem do pieczenia (papier dajemy wówczas opcjonalnie jedynie na dno tortownicy i przytrzaskujemy go rantem).
Dzięki zdejmowanemu rantowi i specjalnej budowie dna tortownicy ciasto po upieczeniu można zsunąć na deskę do studzenia zwalniając tortownicę do następnych wypieków, lub po prostu pokroić ciasto w tortownicy nożem (w naszych tortownicach można używać noża) po czym podebrać porcję ciasta wygodnie szpatułką z poziomu dna tortownicy.
Produkty marki BAKERMANN to wyjątkowe wyroby stworzone dla profesjonalistów jak i użytkowników domowych, z myślą o długoletnim użytkowaniu. Wykonane są w całości ze stali nierdzewnej kwasoodpornej, zapewniającej bezpieczny i zdrowy wypiek.
Na tortownice BAKERMANN dajemy Państwu aż 10 lat gwarancji!
Bezpieczeństwo produktów BAKERMANN potwierdzone jest atestem Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny, wydanym przez Zakład Bezpieczeństwa Żywności.
Podsumowanie informacji o tortownicy BAKERMANN:
• bezpieczeństwo dla zdrowia potwierdzone atestem PZH,
• stworzona do zdrowego wypieku ciast, chlebów oraz innych wypieków,
• niezrównana do wypieków tradycyjnych, bezcukrowych, bezglutenowych i vege,
• gwarancja 10 lat,
• bardzoprosta w obsłudze,
• odpinany rant,
• specjalnie wyprofilowane dno tortownicy ułatwiające podbieranie ciasta,
• nie posiada dodatkowych powłok, które mogłyby przedostać się do żywności,
• można w nich piec bez papieru (wówczas smarujemy samo dno formy lub dno i boki – w zależności od charakteru wypieku),
• w przypadku wypieku bardzo ciekłych ciast należy doszczelnić tortownice papierem (papier kładziemy na dno i przytrzaskujemy go rantem tortownicy),
• można w niej kroić nożem(uwaga - nie należy używać noży z ostrym szpicem),
• można w niej przechowywać ciasta (nie przejdą metalicznym posmakiem),
• nie wchodzi w reakcję chemiczną z wypiekanymi produktami,
• materiał tortownicy nie wpływa na smak i zapach wypiekanych w niej produktów,
• nie przebarwia brzegów ciast,
• nadaje się do mycia w zmywarkach zarówno domowych jak i przemysłowych,
• jest odporna na temperatury do 300℃,
• równomiernie rozprowadza temperaturę,
• wykonana w całości ze jakości stali nierdzewnej kwasoodpornej,
• jest wyjątkowo trwała,
• nie rdzewieje,
• dzięki optymalnej grubości zapewnia powtarzalny wypiek,
• nie posiada ostrych krawędzi,
• jest wysoce odporna na uszkodzenia mechaniczne powstałe na skutek uderzenia czy upadku,
• produkt przyjazny dla środowiska, z bardzo długim cyklem żywotności, pozostawiający po sobie minimalny ślad energetyczny,
• materiał z jakiego wykonany jest produkt, jest w całości odzyskiwany w procesie recyklingu.
Przy wyborze form otwieranych i tortownic należy pamiętać, że ze względu na swoją budowę (formy składające się z kilku części) nie są one do końca szczelne. Formy te idealnie nadają się do wypieków ciast i chlebów, ale nie zatrzymają wewnątrz cieczy o konsystencji wody.
Klikając jeden raz przycisk „do koszyka” dodają Państwo do swoich zakupów jedną tortownicę o wymiarze opisanym w danych technicznych. Widoczne na zdjęciach pozostałe tortownice mają za zadanie pokazać stopniowanie różnych rozmiarów tortownic i sposób ich przechowywania jedna w drugiej.
Ze względu na ręczne wykonanie naszych produktów, nowe formy i akcesoria, mogą posiadać na powierzchni drobne rysy produkcyjne, które w żaden sposób nie umniejszają wartości użytkowej gotowego wyrobu.
Dane techniczne
Kod produktu | TNK 26X7 |
Marka | BAKERMANN |
Kod EAN | 5903896899442 |
Wymiary - średnica wewnętrzna | 26,5 cm |
Wymiary - wysokość | 7 cm |
Odpinany rant | tak |
Max. temperatura pracy | 300℃ |
Gwarancja | 10 lat |
Grubość blachy | dno - 0,8 mm, rant – 0,5 mm |
Rodzaj stali | nierdzewna kwasoodporna AISI 304 (1.4301, 0H18N9) |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.